TV standaarden voor de audiovisuele sector

Mooi, goedkoop en praktisch

TVstand is een concept van MISC. Beeld + Geluid. Een bedrijf dat deels opereert in de audiovisuele dienstverlening. Met regelmaat verhuren wij schermen voor gebruik op beurzen, evenementen of congressen. Plasmaschermen, LCD- of LED schermen; meestal moeten ze op een standaard geplaatst worden. Wij gebruiken daarvoor inmiddels TVStand.

tv standaard design

Tijdens de worstelpartij met 1 van de bekende incourante en bijzonder lelijke standaarden die aangeboden werden ontstond het idee voor TVStand. Waarom zijn die dingen zo onnodig duur? Waarom zo spuuglelijk en waarom staan ze niet in drie tellen?

Deze observatie is de briefing geweest voor onze producent. De volgende punten moesten tegemoet gekomen worden:

Een goedkope standaard

Een TV standaard is geen rocket science. Wij vonden het belachelijk om voor een stuk metaal dat een scherm omhoog moest houden minimaal €600-€700 te betalen. Ja, ze zijn er goedkoper maar dan koop je een apparaat dat óf niet op ooghoogte komt óf er uitziet als rotzooi.

Juist omdat wat ons betreft elke ‘bijzonderheid’ aan een statief overbodig is, moest het mogelijk zijn een minimalistische standaard te maken voor significant minder geld. Niet goedkoop als in ‘duppie eerste rang’ of rotzooi dus, maar goedkoop als in: niet betalen voor onzin die niks te zoeken heeft op een TV standaard… en dat je dan dus superkwaliteit kan produceren voor veel minder geld is gebleken.

Een mooie standaard

Een TV standaard moet nooit ‘de ster van de show zijn’. Standaard en scherm zijn slechts stukken hardware die dienen om iets te laten zien óp het scherm. Hun rol moet dus zo bescheiden mogelijk zijn. Geen enkele noodzaak om een futuristisch gevaarte te maken met glimmend chroom, glazen panelen etc… TVStand is ontworpen vanuit een apple-achtige simplicity. Hij doet wat hij moet doen en alle overbodige fratsen zijn weggelaten. Klanten waaraan wij schermen met standaard verhuren zijn hier bijzonder blij mee.

Een praktische standaard

Waar wij tijdens ons AV werk ook blij mee zijn is dat de standaard in een paar tellen staat. TVStand bestaat uit twee delen die met twee grote sterschroeven bevestigd worden. De kabels van schermen of andere (input) devices lopen door de staander heen en zijn dus uit zicht. Hij is rock solid, draagt met gemak een 50″ plasmascherm en door zijn compacte design neemt hij weinig ruimte in beslag. Klinkt als muziek in de oren? Vonden wij dus ook. En nog belangrijker; klanten

TVStand

Universele Televisie standaard voor LED, LCD en plasma TV

TVStand is ontstaan door onvrede over het overige aanbod van standaarden die wij te duur en niet bijster mooi vonden.Dat deze opvatting behoorlijk wordt gedeeld blijkt uit de interesse van anderen voor TVStand.

De standaard doet overwegend dienst in televisie studio’s of winkels en op beurzen, conferenties of andere evenementen waar televisieschermen snel, veilig en representatief geplaatst moeten worden.

Waarom is TVStand zo succesvol?

  • Hij is minimalistisch en mooi ontworpen
  • Hij is enorm veel goedkoper dan andere beugels.
  • Hij staat binnen no-time
  • Hij is universeel
  • Hij is tegen minimale meerprijs te customizen in andere RAL kleuren of afmetingen
  • Hij is ijzersterk
  • Hij is Verstelbaar op twee vaste hoogtes
  • Hij is heavy duty.. staat als een huis en tilt met gemak een loodzwaar scherm.
  • De kabels uit zicht zijn (kunnen door staander heen)